Δημιουργικοί Πολίτες

Για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάδειξη του πολιτισμού και την ανασυγκρότηση των θεσμών μας.
Τρέχουσα Θέση: Αρχή >> Προτάσεις

To Χρέος μας: υπολογίζω... € , Χρέος ανά νοικοκυριό τώρα: υπολογίζω... € , Χρέος ανά πολίτη τώρα: υπολογίζω...

Προτάσεις

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να ενημερώνεστε για τις προτάσεις που βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης καθώς και για αυτές που έχουν αξιολογηθεί ως υλοποιήσιμες και κερδοφόρες (για υποστήριξη).

Ανάπτυξη της Αμυντικής μας βιομηχανίας

Όσο δεν υπάρχει κοινή Ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, παρόλο το μεγάλο κόστος η φύλαξη των συνόρων μας και φυσικά της ΑΟΖ της χώρας μας, απαιτεί σημαντικούς εξοπλισμούς και στα τρία σώματα.

Η προμήθεια πλοίων και αεροπλάνων θεωρείται αναγκαία και επείγουσα.

Η προμήθειά τους με κατάλληλες συμφωνίες, (υπάρχει αναλυτική μελέτη), πρέπει να λειτουργήσει σαν μοχλός ανάπτυξης.

 

Κίνητρα απόδοσης

Τοποθέτηση σε δημόσιους οργανισμούς Δ/των Συμβούλων ή Γενικών Διευθυντών, ατόμων με επαρκείς γνώσεις στο αντικείμενο που θεραπεύουν και αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία. Προτείνουμε τη τοποθέτηση κατάλληλων ατόμων με κίνητρα (bonus) απόδοσης και όχι σταθερούς παχυλούς μισθούς.

   

Επιχειρηματική αξιοποίηση της δημοτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Πρέπει να υπάρξει επιχειρηματική αξιοποίηση της δημοτικής και δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μία ταχύτατη απογραφή και αξιοποίηση με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Προτείνουμε τη τοποθέτηση στους δημόσιους οργανισμούς δ/των συμβούλων ή γενικών διευθυντών, κατάλληλων ατόμων με επαρκείς γνώσεις με κίνητρα μπόνους απόδοσης και όχι σταθερούς παχυλούς μισθούς.

Σήμερα, η χωροθέτηση και η χρήση πάρα πολλών δημόσιων ακινήτων, γίνεται χωρίς κανένα επιχειρηματικό σχεδιασμό.

 

Κατασκευή υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού μας

Η κατασκευή, και η συμπλήρωση υποδομών που είναι αναγκαίες και μας λείπουν, όπως μεγάλοι οδικοί άξονες εθνικής σημασίας, πχ Ιωνία οδός, μεσαίοι οδικοί άξονες ευρύτερης τοπικής σημασίας και δρόμοι εξυπηρέτησης τοπικής σημασίας, πρέπει να αποφασιστούν Κατασκευή υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού μας.

Περισσότερα

   

Δημιουργία υπερπολυτελών οικιστικών μαρίνων

Η δημιουργία πολλών (καταρχάς 5-6), «Eco Luxury Marina» με 4.000-5.000 υπερπολυτελείς μοναδικές κατοικίες και με τα αντίστοιχα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπάρ κλπ που απαιτούνται, πορούν να δημιουργηθούν σε 5 έως 6 επιλεγμένες τοποθεσίες, (εκτός natura), με πολύ υψηλές οικολογικές προδιαγραφές.

Σημείωση : Και στο «Eco Luxury Village», και στα «Eco Luxury Marina», λόγω της επιδιωκόμενης πολύ μεγάλης τιμής πώλησης, (προκειμένου να επωφεληθούμε από τη μεγάλη υπεραξία τοποθεσίας), θα πρέπει να επιδιώξουμε τη πώληση τους με μέθοδο «Exclusive Fractional», με σκοπό αφενός οι αγοραστές να αποκτούν σαν συνιδιοκτήτες ένα ποσοστό της συνιδιοκτησίας σε αντίστοιχο ποσοστό αξίας, αφετέρου δε εμείς να έχουμε πολύ περισσότερες επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τη μικρή καλοκαιρινή περίοδο.

Με σκοπό τη τουριστική αναβάθμιση θα πρέπει κάθε δήμος να δημιουργήσει-αναπτύξει, «τουριστικές γειτονιές», στους υφιστάμενους οικισμούς με πολύ υψηλά αυστηρά, αισθητικά κριτήρια.

Όλα αυτά θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

 

Οικισμοί Επί Υπερυψωμένου Κελύφους

Οικοδόμηση με τη μέθοδο «Οικισμοί Επί Υπερυψωμένου Κελύφους», περισσοτέρων από 50.000 μοναδικών υπερπολυτελών κατοικιών, με υπέροχη θέα δύσης και θάλασσας, «sunset-seaviev projects», των 200-300τ.μ το καθένα, με τα αντίστοιχα εμπορικά κέντρα, χώρους εστίασης, κλπ. και με τη μέθοδο πώλησης, «exclusive fractional», με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδους από 4 μήνες σε 12 μήνες λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.

Στην υλοποίηση του πρότζετ,  μπορούν να συμπράξουν δημόσιο (με παραχώρηση εκτάσεων), κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες.

Οι κατοικίες αυτές θα συγκροτούν οικισμούς υψηλού επιπέδου με οικολογικές προδιαγραφές.

   

Είσοδος μέλους

Βρείτε μας στο facebook

Σας ενδιαφέρουν

Οι τόκοι το 2011

Η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για τόκους το 2011 είναι 15,8 Δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει....

Περισσότερα

Δημιουργικοί πολίτες... γιατί υπάρχει πλούτος

Δημιουργήσαμε τους Δημιουργικούς Πολίτες γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργικές ιδέες-σκέψεις-προτάσεις, όλες αυτές προερχόμενες κυρίως από τις εμπειρίες της δουλειάς τους.

Περισσότερα

Eco Luxury Greece

Εμείς οι Δημιουργικοί Πολίτες, υποστηρίζουμε, ότι η ανάκαμψη μπορεί να έλθει πάρα πολύ γρήγορα εάν με συντονισμένες αποφάσεις και ενέργειες μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, όπου θα βρουν γρήγορα δουλειά οι περισσότεροι από τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, και θα μπορέσουν να απασχοληθούν αποσπασμένοι, χωρίς να χρειάζεται να απολυθούν, Περισσότερα

naftemporiki.gr

Παρακαλώ, κάνετε εγγράψιμο τον Φάκελο Προσωρινής Αποθήκευσης.

Capital.gr

Παρακαλώ, κάνετε εγγράψιμο τον Φάκελο Προσωρινής Αποθήκευσης.

in.gr

Παρακαλώ, κάνετε εγγράψιμο τον Φάκελο Προσωρινής Αποθήκευσης.