Δημιουργικοί Πολίτες

Για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάδειξη του πολιτισμού και την ανασυγκρότηση των θεσμών μας.
Τρέχουσα Θέση: Αρχή >> Άρθρα - Συνεντεύξεις >> Δημιουργικοί Πολίτες. Δημοσίευση στο capital.gr

To Χρέος μας: υπολογίζω... € , Χρέος ανά νοικοκυριό τώρα: υπολογίζω... € , Χρέος ανά πολίτη τώρα: υπολογίζω...

Δημιουργικοί Πολίτες. Δημοσίευση στο capital.gr

Και ενώ η νέα κυβέρνηση καλείται να εξασφαλίσει μια ακόμη δόση από το πακέτο διάσωσης, εμείς, οι Δημιουργικοί Πολίτες, αναρωτιόμαστε αν οι δόσεις θα βγάλουν πράγματι τη χώρα από το τρομακτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και αν οι υπογραφές στις δανειακές συμβάσεις, με τους επαχθείς και επικίνδυνους για τους Έλληνες πολίτες όρους, είναι αρκετές ώστε να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τη δημιουργία του πρωτογενούς πλεονάσματος, την ανάπτυξη και εντέλει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η απάντηση για μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα μέλλον, εάν δεν υπάρξουν επειγόντως νέες στρατηγικές και αποτελεσματικές δράσεις.

Άμεση, επείγουσα δράση για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, τη δημιουργία πλεονάσματος και την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας ως προς την ικανότητα μας να διαχειριστούμε το χρέος με δικές μας πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Ενέργειες που πάνω από όλα πρέπει να δημιουργήσουν ρευστότητα, αφού χωρίς αυτήν είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουμε τον πέλεκη δανείων και  δόσεων.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Σίγουρα όχι να πουλήσουμε την Ελλάδα, αλλά να δημιουργήσουμε πλούτο και με αυτόν να ανταποκριθούμε σε βάθος χρόνου, 20 έως 30 χρόνια, σε όλες τις υποχρεώσεις. Αυτές που κάποιοι ανέλαβαν για μας και αιμορραγώντας πρέπει να εκπληρώσουμε, με haircut ή ολόκληρες.

Επιπλέον πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι απαιτούμενες επενδύσεις για ανάπτυξη θα ήταν περισσότερο ωφέλιμο να γίνουν από εγχώριους επενδυτές. Αν παραδοθούμε στη λογική της αξιοποίησης της περιουσίας μας μέσω μόνο ξένων επενδύσεων, τα οφέλη για μας θα είναι πολύ περιορισμένα. Η υπεραξία που θα δημιουργείται, δεν θα ανήκει στα παιδιά μας.

Οι Δημιουργικοί Πολίτες, έχουν προχωρήσει στην μορφοποίηση μιας σειράς προτάσεων άμεσα εφαρμόσιμων και ζυγισμένων. Προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορη ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας ακόμα και στην παρούσα, την κρισιμότερη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, συγκυρία και σε ένα ασταθές, περισσότερο από ποτέ, ευρωπαϊκό πλαίσιο. Στόχος μας η γρήγορη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης όλων των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων και της επιστράτευσης των όποιων δυνάμεων διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Το μέγεθος δε της ωφέλειας κάθε πρότασης πρέπει είναι ανάλογο με το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Οι Δημιουργικοί Πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν, όσο το δυνατόν συντομότερα και αποτελεσματικότερα, τα οφέλη των προτάσεων τους, οι οποίες εστιάζουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στην εξοικονόμηση πόρων και στη δημιουργία πλούτου. Τα δύο πρώτα και ενδεικτικά εργαλεία για την επίτευξη των στόχων μας, είναι η έκδοση ομολόγου καλυμμένου με ακίνητα, (τουριστικά και άλλα) και το ταμείο των επόμενων γενεών. Αναλυτικότερα στο site μας www.dimiourgikoipolites.gr

Το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα το οποίο επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε για πρώτη φορά σωστά, είναι ο τουρισμός. Όχι μόνο στο επίπεδο των υπηρεσιών, αλλά και στο επίπεδο των κατασκευών με καινοτόμα τουριστικά ακίνητα, (eco-luxury village, eco-luxury marina). Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει τις υποδομές, ώστε να προσελκύσει πολύ υψηλού επιπέδου τουρίστες και αγοραστές- επενδυτές που θα αντιμετωπίσουν τη χώρα μας, ως δεύτερη πατρίδα τους. Όσο για το πρόβλημα της χρηματοδότησης πολύ μεγάλων projects, (mega projects), λύνεται  με την κυκλοφορία ενός μεγάλου αναπτυξιακού ομολόγου, καλυμμένου από εγχώριους πόρους. Από τον πλούτο δηλαδή που ήδη υπάρχει και αυτόν που θα δημιουργηθεί. Η αξιοποίηση της υπάρχουσας περιουσίας από ελληνικά χέρια, είναι αυτή που θα δημιουργήσει υπεραξία βελτιώνοντας σταδιακά το βιοτικό μας επίπεδο, ώστε να μην αναγκάσουμε τα παιδιά μας να γίνουν εργάτες και σκλάβοι στον τόπο τους, με μόνη δυνατότητα τους, το «Μεροδούλι – Μεροφάι»!!

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η πρόταση των Δημιουργικών Πολιτών για την ανάπτυξη ενός Ταμείου Επόμενων Γενεών, που θα ενισχυθεί με το ομόλογο που αναφέραμε παραπάνω. Το Ταμείο Επόμενων Γενεών, θα κληρονομήσει τα οφέλη από την ορθή και με τις δικές μας δυνάμεις διαχείριση της εθνική μας περιουσίας στις επόμενες γενιές, όπως τους το χρωστάμε.

Οι ιδέες μας δεν επιδέχονται αμφισβήτηση; Και βέβαια επιδέχονται. Περιμένουμε ακόμα καλύτερες ιδέες, με στόχο την αναδιάρθρωση της οικονομίας μας και την κάλυψη της ανεργίας.

Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι με ιδέες.

Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους Δημιουργικούς Πολίτες, είναι γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργικές ιδέες - σκέψεις - προτάσεις, προερχόμενες τόσο από τις επιστημονικές τους γνώσεις, όσο και από τις εμπειρίες της δουλειάς τους. Οι περισσότερες ωστόσο από αυτές τις ιδέες δεν βρίσκουν τρόπο και τόπο καταγραφής, σπαταλιούνται και χαραμίζονται. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε την ευκαιρία, οι ιδέες και οι προτάσεις αυτές, να καταγραφούν σε ένα πρώτο επίπεδο και ακολούθως να αξιολογηθούν. Στην αξιολόγηση αυτή, θέλουμε τη βοήθεια ανθρώπων με γνώσεις, εμπειρία και την ικανότητα εκτίμησης της δυνατότητας άμεσης εφαρμογής αυτών και της ωφέλειας που θα προκύψει από την υλοποίηση τέτοιων ιδεών.

Για τους Δημιουργικούς Πολίτες δεν υπάρχουν καλές ή κακές προτάσεις. Ο αντίλογος σε κάθε αξιολογημένη θετικά πρόταση πρέπει να είναι μια βελτιωμένη αντιπρόταση, κάτι που ισχύει και για τις ήδη διαμορφωμένες και διατυπωμένες προτάσεις μας. Οι Δημιουργικοί Πολίτες. θέλουν τις ιδέες όλων, με στόχο τη γρήγορη ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας, σε συνθήκες αντικειμενικά δύσκολες για τη χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ποιος έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ και το τι θα κάνουμε στο μέλλον ώστε να μη βρεθεί η χώρα ξανά σε παρόμοια θέση, είναι ερωτήματα που ασφαλώς πρέπει να απαντηθούν, αλλά σε δεύτερο χρόνο. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να σωθεί η χώρα. Αν παρομοιάσουμε την κατάσταση που ζούμε με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, θα διαπιστώσουμε, αναζητώντας τις αιτίες που το προκάλεσαν,  ότι το οδόστρωμα ήταν κακοφτιαγμένο, η σήμανση ανεπαρκής , ή ο φωτισμού του δρόμου ελλιπής. Πιθανόν και τα φρένα να μη χάλασαν από μόνα τους και να ήταν «πειραγμένα.». Αυτό που προέχει ωστόσο, είναι να σωθούν οι τραυματίες που κείτονται στο οδόστρωμα, την ώρα που παραμονεύουν τα όρνεα και όσοι έχουν μοιράσει ήδη μεταξύ τους τα όργανα αφήνοντάς τους να πεθάνουν.

Να σταματήσει τώρα η αιμορραγία, να μην πεθάνουν οι τραυματίες και μετά θα έχει νόημα, το πώς θα ξαναφτιάξουμε το οδόστρωμα, τη σήμανση ή το φωτισμό, ώστε να μην ξαναπάθουμε τα ίδια.

Εξάλλου, ο καταλογισμός ευθυνών και ο σχεδιασμός ενός ασφαλέστερου μέλλοντος, προϋποθέτουν τη σωτηρία μας τώρα.

24/11/2011
 

Είσοδος μέλους

Βρείτε μας στο facebook

Σας ενδιαφέρουν

Οι τόκοι το 2011

Η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για τόκους το 2011 είναι 15,8 Δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει....

Περισσότερα

Δημιουργικοί πολίτες... γιατί υπάρχει πλούτος

Δημιουργήσαμε τους Δημιουργικούς Πολίτες γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργικές ιδέες-σκέψεις-προτάσεις, όλες αυτές προερχόμενες κυρίως από τις εμπειρίες της δουλειάς τους.

Περισσότερα

Eco Luxury Greece

Εμείς οι Δημιουργικοί Πολίτες, υποστηρίζουμε, ότι η ανάκαμψη μπορεί να έλθει πάρα πολύ γρήγορα εάν με συντονισμένες αποφάσεις και ενέργειες μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, όπου θα βρουν γρήγορα δουλειά οι περισσότεροι από τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, και θα μπορέσουν να απασχοληθούν αποσπασμένοι, χωρίς να χρειάζεται να απολυθούν, Περισσότερα

naftemporiki.gr

Παρακαλώ, κάνετε εγγράψιμο τον Φάκελο Προσωρινής Αποθήκευσης.

Capital.gr

Παρακαλώ, κάνετε εγγράψιμο τον Φάκελο Προσωρινής Αποθήκευσης.

in.gr

Παρακαλώ, κάνετε εγγράψιμο τον Φάκελο Προσωρινής Αποθήκευσης.